FAQ

Bedwantsen zijn dol op rommel, hoopjes stof, kleding, stof, alles waar zij zich maar in kunnen opschuilen overdag. Het helpt dus om uw huis opgeruimd en schoon te houden. Als u op vakantie bent, zet dan nooit uw koffer op de grond, maar hoog, op de kast of boven de garderobe oid. Dit verlaagd de kans dat bedwantsen mee terug kunnen reizen in uw koffer. En tot slot; het beste kunt u uitkijken met het kopen van tweedehands meubels. Mocht u toch tweedehands meubels kopen, check hiervan dan de naden en plinten e.d. op aanwezigheid van bedwantsen.

Het is af te raden zelf de bedwantsenplaag te bestrijden. Bedwantsen zijn heel moeilijk te detecteren. De meeste symptonen steken de kop pas op als er reeds een plaag is ontstaan. Een bedwantsenplaag is heel moelijk te bestrijden. Door zelf met gif te gaan werken kan ervoor zorgen dat de bedwantsen niet doodgaan, maar imuum voor het gif worden. Het is altijd aan te raden er een specialist bij te halen.

Een bedwantsbeet is niet gevaarlijk. Bedwantsen staan niet te boek als ziekte overdragers. Veel mensen voelen de beet van een bedwants niet. De jeuk die er de dagen erop op volgt is de reden van de geirriteerde huid. Probeer bij het detecteren van een bedwantsbeet niet te krabben, dit kan een flinke infectie veroorzaken. Bij allergische reactie adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

U kunt proberen tegen de jeuk olie of lotion (ongeparfumeerd) op de geirriteerde plekken te smeren. Vaak verlicht dit de jeuk enigzins. Probeer in geen geval te krabben om een infectie te voorkomen.

Indien u een bedwants gevonden denkt te hebben, check dan eerst even op Google of het inderdaad om een bedwants gaat. Vaak worden deze insecten verward met de vlo of andere kleine insecten. Als het inderdaad om een bedwants gaat dan kunt u het beste direct de bron proberen te achterhalen. De bestrijding word een stuk efficienter als u dit aan de ongediertebestrijder kunt melden zodra u belt. Verder kunt u direct contact met ons opnemen via: 085-0566244.

Of uw verzekering de kosten van de bedwantsenbestrijding vergoedt hangt af van de verzekeraard, maar ook het verzekeringspakket dat u heeft. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Klik hier voor de website Zorgwijzer waarop u contactgegevens van alle bekende zorgverzekeraars kunt vinden.

Jazeker. Vanzelfsprekend bieden wij onze klanten de mogelijkheid electronisch te betalen. Contant mag natuurlijk ook. Wij werken echter niet op rekening.

Nee, je zult geen littekens overhouden aan een bedwantsenbeet. De bultjes genezen vanzelf binnen enkele weken.

Feitelijk kan men een plaag met de neus detecteren, omdat bedwantsen een bijzondere geur afgeven; zoete amandel, of koriander. Volgens sommige mensen ruikt een bedwantsplaag naar vuile was.

FAQ

Op deze pagina vind u de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet bij? Geen nood. U mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor meer informatie: 085 0655244.

Klik op het plus icoon voor de vraag om het antwoord te lezen. Als u een andere vraag openklikt, sluiten andere antwoord vensters.

Levens Cyclus Bedwants